Featured

Årsmøde 2024

Image

INDKALDELSE TIL GENERALFORSAMLING

DABYFO, Forum for Danske Bygningsmyndigheder indkalder herved til ordinær generalforsamling den 25. april 2024 kl. 16:00-17:30 på: Hotel Comwell, H. C. Andersen, Claus Bergs Gade 7, 5000 Odense

Evt. ønsker om at få sat punkter på dagsordenen, bedes sendt, så de er formanden eller sekretariatet i hænde senest den 4. april 2024 Du kan benytte denne adresse: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Selve dagsordenen vil jf. vedtægterne blive sendt til foreningens medlemmer senest den 17. april 2024.

Indbydelse årsmøde 2024

I indbydes hermed til DABYFO Årsmøde 2024. I år foregår årsmødet på Hotel Comwell H. C. Andersen i Odense.

De seneste mange årsmøder har budt på emner inden for ledelse med afsæt i vores dagligdag i en bygningsmyndighed.

Sidste år – hvor vi mødtes i Horsens – var hovedtemaet ledelse af den grønne omstilling. Vi samler i år tråden fra sidste år op med et tema om ledelse i en digital fremtid.

Med et stigende pres på kommunernes økonomi, mangel på hænder på arbejdsmarkedet og krav om effektiviseringer samtidig med, at bygningsmyndighederne skal leve op til regeringens aftaler om servicemål på sagsbehandlingstider, skal der findes nye veje for effektiviseringstiltag. Kommunerne har sparet og effektiviseret i årtier, og de tiltag som iværksættes, giver ikke længere det afkast, som der efterspørges økonomisk. Samtidig sker der en rivende udvikling af robotteknologi, machine learning og kunstig intelligens (AI).

Nogle kommuner er langt fremme i afprøvningen af forskellige digitaliseringstiltag, mens andre ikke er kommet i gang endnu. Hovedfokus i år er derfor på de forskellige muligheder og potentialer, vi kender til lige nu, herunder erfaringerne fra Københavns Kommune om brug af robotter og digitale løsninger til at understøtte byggesagsbehandlingen, samt Deloittes samarbejde med Odense Kommune om en model til identifikation af optimeringspotentialerne på tværs af myndighedsområdet.

Globeteam er inviteret ind, til at fortælle om Microsofts nye tiltag Copilot, som er en kunstig intelligens, der kobles op på vores Microsoft 365-produkter og arbejder som en slags indbygget ChatGPT i alle Microsoft-programmer, såsom Word, PowerPoint og Outlook. Dette oplæg efterfølges af hands-on viden fra en byggesagsbehandler, som pt. tester de muligheder AI giver, og som vil vise os konkrete eksempler på mulighederne i brugen af generativ AI, som chat GBT, når der f.eks. skal udarbejdes PowerPoints eller resuméer, eller når noter skal omdannes til tekster.

Efter frokost hæver vi os lidt op i helikopterperspektivet og skal høre DI’s tanker om digitalisering i byggesagsbehandlingen, ligesom vi får besøg af fremtidsforsker Thomas Geuken, som vil give sit perspektiv på, hvad der venter os i fremtiden i relation til digitalisering.

På årsmødets anden dag skal vi høre om konkrete projekter i Odense. Vi skal bl.a. se nærmere på Danmarks største kontorbyggeri i træ og det nye H.C. Andersens Hus, som er tegnet af den berømte japanske arkitekt Kengo Kuma. Et af museets særpræg er, at 2/3 af det er bygget under jorden.

Der venter med andre ord nogle rigtig spændende dage – rent fagligt. Samtidig er årsmødet en rigtig god anledning, til at møde dine lederkollegaer fra alle dele af Danmark og udveksle erfaringer og dyrke netværk.

På bestyrelsens vegne

Mette Hesthaven, fungerende formand DABYFO

Søg på sitet